Návrh ztvárnění venkovního schodiště firmy CRYSTALEX Nový Bor od ateliéru RG architects studio – architekt Radomír Grafek
Návrh ztvárnění venkovního schodiště firmy CRYSTALEX Nový Bor od ateliéru RG architects studio – architekt Radomír Grafek (4)

Návrh ztvárnění venkovního schodiště

02.1 | CRYSTALEX Nový Bor
02.2 | Autor: Radomír Grafek
02.3 | Spolupráce: Zdeněk Navrátil, Miroslav Kudrna ml.
02.4 | Studie: 2022
02.5 | Projekt: –
02.6 | Realizace: –

Byli jsme osloveni z CRYSTALEXu v Novém Boru, zda-li bychom jim „nějak neporadili“ s tím, jak lépe přestřešit stávající nevzhledné venkovní schodiště, kterým se vstupuje z přilehlého parkoviště do areálu a hlavní budovy této společnosti, která patří v naší republice, ale i ve světě, k předním výrobcům skleněných produktů. Já osobně však mám tuto firmu „odmalička“ spojenou s Krásou, resp. s Krásou skla… Napadlo nás proto nově vytvořené schodiště přestřešit a orámovat subtilní hmotou z bílého pohledového betonu, jenž by proporčně reagovala na stávající kompozici modernistických budov, přičemž by se do svislých stěn „nějakým způsobem zabetonovaly“ kusy různě probarveného taveného skla. Podél schodišťových stupňů by pak byly instalovány LED pásky, jenž by celou hmotu schodiště uvnitř nasvěcovaly. Zároveň by však toto světlo, jenž bude procházet zabetonovanými kusy probarveného skla „vyzařovalo své kouzlo“ do okolního prostředí.

Návrh ztvárnění venkovního schodiště firmy CRYSTALEX Nový Bor od ateliéru RG architects studio – architekt Radomír Grafek (5)
Návrh ztvárnění venkovního schodiště firmy CRYSTALEX Nový Bor od ateliéru RG architects studio – architekt Radomír Grafek (8)
Návrh ztvárnění venkovního schodiště firmy CRYSTALEX Nový Bor, RG architects studio
Návrh ztvárnění venkovního schodiště firmy CRYSTALEX Nový Bor, RG architects studio (2)
Návrh ztvárnění venkovního schodiště firmy CRYSTALEX Nový Bor, RG architects studio (3)
Návrh ztvárnění venkovního schodiště firmy CRYSTALEX Nový Bor, RG architects studio (4)
Návrh ztvárnění venkovního schodiště firmy CRYSTALEX Nový Bor, RG architects studio (5)
Návrh ztvárnění venkovního schodiště firmy CRYSTALEX Nový Bor, RG architects studio (6)
Návrh ztvárnění venkovního schodiště firmy CRYSTALEX Nový Bor, RG architects studio (7)
Návrh ztvárnění venkovního schodiště firmy CRYSTALEX Nový Bor, RG architects studio (8)